Campus Aalst

Aalst is gelegen aan de E40 tussen Brussel en Gent.

Toegang via centrum Aalst:

Op de E40 neemt u afrit 19 (Aalst). U rijdt door tot aan de rotonde. Daar neemt u de tweede straat naar rechts (Parklaan), richting N9 Asse-Opwijk. Het ziekenhuis staat vanaf hier al aangeduid. U blijft de baan steeds volgen. Aan de eerste verkeerlichten gaat u rechtdoor (brug over de Dender). Aan de volgende verkeerslichten draait u naar links, richting Opwijk. Deze baan blijft u volgen. Aan het kruispunt voorbij de kerk rijdt u naar rechts. U bevindt zich nu op de Moorselbaan. De ondergrondse parking van het ziekenhuis bevindt zich een 200-tal meter verder.

Toegang via richting Gent / Dendermonde:

Op de E40 neemt u afrit 19 (Aalst) en volgt u richting Dendermonde. U bevindt zich nu op de Siesegemlaan (expressweg). U rijdt aan alle verkeerslichten rechtdoor. Aan de derde lichten kruist u de Gentse Steenweg en blijft u verder rechtdoor rijden, richting Asse/Opwijk. U bevindt zich nu op de Boudewijnlaan. Na de tweede verkeerslichten op de Boudewijnlaan rijdt u over een viaduct. Aan de volgende verkeerslichten ter hoogte van de Heilige Hartkerk rijdt u nog steeds rechtdoor, tot aan de volgende kerk (OLV-plein). Aan het kruispunt hier rijdt u naar links. U bevindt zich nu op de Moorselbaan. De ondergrondse parking van het ziekenhuis bevindt zich een 200-tal meter verder.

Toegang via richting Asse / Affligem:

Volg de Brusselsesteenweg tot aan de verkeerslichten voor het viaduct in Aalst. Aan het kruispunt (links ziet u een vestiging van Colruyt) rijdt u naar rechts (Albrechtlaan). Deze baan blijft u volgen, tot aan het kruispunt voorbij de kerk. Hier rijdt u naar rechts. U bevindt zich nu op de Moorselbaan. De ondergrondse parking van het ziekenhuis bevindt zich een 200-tal meter verder.

Het ziekenhuis verlaten, richting E40:

U verlaat de parking en rijdt naar rechts. Aan het kruispunt rijdt u opnieuw naar rechts. U bevindt zich nu op de Leopoldlaan. Blijf deze grote steenweg verder volgen. Na een km rijdt u voorbij een kerk en iets verder over een viaduct. Voorbij het viaduct blijft u ook rechtdoor rijden, tot aan het volgende grote kruispunt (Gentse Steenweg). Volg vanaf hier de verdere bewegwijzering naar de E40 (rechtdoor).

Klik hier voor meer informatie over parkeren bij OLV Aalst.

Met het openbaar vervoer

Het station van Aalst is een IC-station met frequente verbindingen uit de richtingen Gent, Brussel, Denderleeuw – Geraardsbergen. Het station bevindt zich op 1300 m van het ziekenhuis. Aan het station kan u de bus nemen.
De streeklijnen 41, 42 en 43 respectievelijk richting Londerzeel, Asse en Opwijk houden halt voor het OLV Ziekenhuis, Campus Aalst. Ook stadslijn 4 ‘Hof Zomergem” brengt u tot vlak voor het ziekenhuis.
De streeklijn 26 “Dendermonde” heeft een halte op minder dan 450 m van de achterzijde van de ziekenhuiscampus.

Gebruik de routeplanner voor het openbaar vervoer hier.

Campus Asse

Asse is gelegen aan de N9 (Brussel-Asse-Aalst)

Toegang via Brussel

Wanneer u uit de richting van Brussel komt en Asse binnenrijdt, volgt u de N9 over de spoorweg tot aan de verkeerslichten. Aan de verkeerslichten draait u naar links. U bevindt zich nu in de Nieuwstraat. U neemt hier de tweede straat links (Bloklaan). Het OLV Ziekenhuis bevindt zich hier iets verder aan uw linkerkant.

Toegang via de N285

Wanneer u van de N285 komt (afrit 20 op de E40 Brussel-Gent) volgt u de N285 naar Asse. Op het kruispunt van de Nieuwstraat en de Bloklaan slaat u rechtsaf. Het OLV Ziekenhuis bevindt zich hier iets verder aan uw linkerkant.

Toegang via Aalst

Wanneer u uit de richting van Aalst komt, volgt u de Brusselsesteenweg richting Affligem. U rijdt altijd rechtdoor, tot op het grote kruispunt in het centrum van Asse. Hier rijdt u naar rechts (Nieuwstraat) en vervolgens neemt u de 2de straat links. Het OLV Ziekenhuis bevindt zich hier iets verder aan uw linkerkant.

Parkeren

U kan gratis parkeren op parking Boekfos, parking Gildenhof en parking Huyneghem.
Alle andere parkeermogelijkheden in het centrum van Asse zijn betalend.

Met het openbaar vervoer

Ter hoogte van de ingang van het ziekenhuis bevinden zich de bushalte van lijn 213 (Brussel-Asse-Ternat-Aalst) en de bushalte van lijn 355 (Brussel-Liedekerke). Op honderd meter van het ziekenhuis kan u bus 214 (Brussel-Asse-Aalst) of bus 212 (snelbus Brussel-Asse-Aalst) nemen. Lijn 213 en lijn 214 geven verbinding met het station van Asse. Het station van Asse is gelegen op de spoorlijn 60 (Brussel-Dendermonde). Het ligt op een 15-tal minuten wandelafstand van het ziekenhuis.

Gebruik de online routeplanner van De Lijn

Campus Ninove

Ninove is gelegen aan de N8 (Brussel-Ninove)

Toegang via brussel

Wanneer u uit de richting van Brussel komt en Ninove binnenrijdt, volgt u de N8 tot voorbij de brug over de Dender. Aan de verkeerslichten na de brug draait u naar rechts (lees verder *).

Toegang via Brakel

Wanneer u uit de richting van Brakel komt, volgt u de N8 tot in Ninove. U rijdt eerst de spoorwegbrug over en vervolgens draait u aan de eerstvolgende verkeerslichten linksaf (lees verder *).
(*) U bevindt zich nu op de Centrumlaan. Aan de eerste rotonde blijft u rechtdoor de Centrumlaan volgen. Aan het einde van deze winkelstraat draait u vervolgens naar links (Beverstraat). Het ziekenhuis bevindt zich ongeveer 200 m verder aan uw rechterkant en is gelegen op de hoek van de Biezenstraat en de Lavendelstraat.

Toegang via Gent / Aalst

Wanneer u uit de richting van Gent / Aalst komt (afrit 19 op de E40 Brussel-Gent) volgt u de N45 tot in Ninove. Aan het eerste grote kruispunt in Ninove (dit zijn de 3de verkeerslichten na de rotonde in Aalst), neemt u naar rechts (Aalstersesteenweg). Aan de volgende verkeerslichten draait u naar links. U rijdt de spoorweg over en aan het eerstvolgende kleine kruispuntje draait u vervolgens naar rechts. Het ziekenhuis staat hier al aangeduid. Helemaal aan het einde van dit smalle straatje ligt het centrum, op de hoek van de Biezenstraat en de Lavendelstraat.

Parkeren.

Het ziekenhuis in Ninove biedt een beperkt aantal parkeerplaatsen. Om deze plaatsen voor te behouden aan onze patiënten en bezoekers, is deze parking vanaf 17 december 2015 betalend. Op deze manier willen wij vermijden dat mensen die in Ninove komen winkelen, deze plaatsen gedurende langere tijd innemen. Wij hanteren dezelfde tarieven als voor de parking van het OLV Ziekenhuis in Aalst: het eerste half uur is gratis, voor het eerste uur betaalt u 1,5 euro en daarna komt er nog 1 euro per uur bij, met een maximum van 7,5 euro.

Als de parking volzet is, biedt het kerkplein – dat aan het ziekenhuis paalt – een uitwijkmogelijkheid. Daar kunt u twee uur gratis parkeren, mits gebruik van uw parkeerschijf.

Parkeren in de omliggende straten of in het Ninia shopping center is evenveens betalend.

Met het openbaar vervoer

Het station van Ninove is gelegen op de lijn 90 (Denderleeuw-Geraardsbergen) op zo´n 400 m van het ziekenhuis. Vanaf het station kan u de bus nemen (lijn LN Brussel-Leerbeek-Ninove) door het centrum van de stad.

Gebruik de online routeplanner van De Lijn.